Pages

Subscribe:

23 Eylül 2017 Cumartesi

ADIM ADIM BLOG AÇMAK 1.ADIM

Bilgi paylaştıkça büyür demiş bir bilim adamı. İnternetin hayatımıza girdiği 1950 li yıllardan günümüze her aradığımız bilgiye arama motorlarında rastlıyoruz .sıkıştığımız anlarda konu neyse arama motorlarına kelimeyi yazıyoruz ve şaaak bi dünya site çıkıyor karşımıza .İşte bu kadar basit bilgi karşımızda. Gelişen teknoloi hayatımızı kolaylastırdı. Kendi kurduğumuz dünyalarda bir çok bilgi öğreniyoruz mesleğimiz yaşadıklarımız bizi küçük bir alim yapıyor. ve bizim öğrendiğimiz o bilgiye muhtaç milyarlarca insanın varlığı muhakkak. İşte bu bilgyi o nsanlarla paylaşmak için siteler kurulur bloglar açılır .sizde bir konu hakkında başarılı iseniz ve o bilginin dünyadaki insanlara ışık tutmasını istiyorsanız bir blog kurmalısınız. zannettiğiniz gibi blog kurmak zor değildir çok basit adımlarla dakikalar içinde bir blog sahibi olabilirsiniz. ücretsiz bu hizmeti sunan blog siteleri mevcuttur.Bunlardan en basiti ve avantajlısı google hizmeti olan bloogger dir. kolay kurulumu ve arama motorlarında google avantajını kullanması gerçek anlamda blog yazarlarının ilgisini çekmekte. peki blog yazarak para kazanılabldiğini biliyormuydunuz ? bu başlığı para kazanmak kategorisinde bulabileceksiniz. Gelelim blog kurmanın adımlarına.

1.ADIM
SİTE ADINI SEÇMEK(ALAN ADI)
Başarılı bir blok kurmak istiyorsanız öncelikle hangi konuda bilgi sahibi olduğunuzu insanlara hangi konuda bilgi vermeyi amaçladığınızı bir düşünün .Diyelim ki arabalar üzerine bir blog kuracaksınız. uygun bir blog adı bularak ilk adımı atmalısınız. sitenizin adı çok önemli .
Çünkü arama motorları anahtar kelime mantığıyla çalışır .Herkezin basit bildiği site adını seçmek en zorudur. arabalar örneğine devam edelim arabalar anahtar kelimesine göre oluşturulmuş 17 milyon site oldunu biliyormuydunuz. işte site adı bundan önemli arabalar değil de güzel arabalar anahtar kelimesi 1 milyon siteyle yarışmak anlamına geliyor. arabalar ve güzel arabalar  iki kelime arasında 16 milyon site var .site adı seçerken adwords dan yardım alabilir anahtar kelimenizi doğru seçebilirseniz bu başarınızda çok büyük bir pay sahibi olacaktır.  
Diğer yazımızda ikinci adım olan tema seçiminden bahsedeceğiz

0 yorum:

Yorum Gönder

ant

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı